About this blog

Omul e un pui de creator. Descoperirea ii ascute mintea, ii usureaza viata, ii bucura sufletul. Lucrul facut de mana aduce o satisfactie care prin ea insasi este o sarbatoare. Am descoperit ce este si ce presupune handmade ca o lectie de supravietuire. O lectie ce nu poate fi invatata pe de rost, ci doar prin osteneala, prin reintoarcearea la conditia de creator, nu numai de consumator, al fiintei umane.
Ce veti vedea sau veti citi aici sunt franturi de creatie ce ma definesc.



Bratara alb-negru

Ca in filmele de odinioara, in alb si negru, asa am "vazut" eu aceasta bratara din perle de sticla de 6 mm. Nu am lucrat dupa un model anume, doar m-am jucat cu sirurile de margelute. In final a iesit ce se vede.

Cercei cu cristale

Cercei cu cristale biconice fatetate si cristale tip lacrima cu reflexii; tortitele, dupa cum v-ati obisnuit, sunt placate cu argint. Acesti cercei sunt expresia recunostintei mele pentru o prietena buna. Multumesc, Alexandra!

Cercei cu zale

Cercei din margele de sticla cu tortite placate cu aur si zale aurii.

Cercei "Azur in asfintit"


Cercei din perle de sticla si chipsuri de sticla fucsia-albastrii. Tortitele sunt placate cu argint.


Cercei "Lili"


Au fost o provocare pentru mine, fiind primii de acest gen. Facuti din margelute de sticla albastre cu auriu de 10 mm, cristale biconice fatetate, tortite placate cu argint.

Bratara "Soapte in noapte"

O bratara care mi-a fost inspirata de seri romantice, in stalucirea candelabrelor impunatoare - gardieni ai unor sali de bal din povesti - unde povestile de dragoste "infloresc" si ne fac sa visam...
Facuta din cristale biconice fatetate si margele de nisip, pe sarma cu memorie.


Cercei "princiari"

         Acesti cercei imi sunt foarte dragi pentru ca i-am creat pentru cineva drag mie. Margele mari, 12 mm, din ceramica de culoarea placuta regilor in combinatie cu perlele de sticla de culoarea coniacului, semitransparente mi-au inspirat ideea de pretuire pe care o port surorii mele (tortitele cerceilor fiind, in plus, placate cu aur). Aurul amintirilor e dulce ca mierea intr-o lizierea de salcami infloriti. 

Bratara cu dublu sirag

Bratara din perle de sticla verde-smarald, zale, incuietoare si capacele argintate


Cercei din perle de sticla

Cercei simpli placati cu argint, din perle de sticla

Bratara "Antiteze"

Un amestec de distinctie si de modern prin culorile si materialele folosite...
Bratara din margele biconice fatetate, margele de nisip pe sarma cu memorie.


Bratara "Vis de vara"

E o bratara mai mult adolescentina, poate ca o nostalgie dupa aceasta frumoasa varsta... facuta din lant argintiu, charmuri de diferite forme si marimi, margele de nisip 2 mm si margele biconice fatetate 4-6 mm.

Lectiile de supravietuire nu se invata pe de rost

  De cand e lumea, omul e un pui de creator. Tot ce descopera ii ascute mintea, ii usureaza sau ii infrumuseteaza viata, ii bucura sufletul. Lucrul facut de mana aduce o satisfactie care prin ea insasi este o sarbatoare.
       Autoarea acestui blog a descoperit ce este si ce presupune lucrul de mana (handmade) ca o lectie de supravietuire. O lectie ce nu poate fi invatata pe de rost, se invata doar prin osteneala, prin reintoarcearea la conditia de creator, nu numai de consumator, al fiintei umane.
Ce veti vedea sau veti citi aici sunt franturi de creatie ce ma definesc intr-un anumit context.
     

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mozaic de perle Headline Animator

BannerFans.com