About this blog

Omul e un pui de creator. Descoperirea ii ascute mintea, ii usureaza viata, ii bucura sufletul. Lucrul facut de mana aduce o satisfactie care prin ea insasi este o sarbatoare. Am descoperit ce este si ce presupune handmade ca o lectie de supravietuire. O lectie ce nu poate fi invatata pe de rost, ci doar prin osteneala, prin reintoarcearea la conditia de creator, nu numai de consumator, al fiintei umane.
Ce veti vedea sau veti citi aici sunt franturi de creatie ce ma definesc.



Cercei "Indian style"

Va mai amintiti de filmele cu indieni din copilarie? Clasicele filme, nu... Eu imi amintesc de trofeele sau penele pe care le purtau sefii atarnate de gat. Mandria si onoarea sefilor indieni ma fascinau pe atunci, ca si acum. Poate un pic de mandrie si de onoare insufla si cerceii acestia. Realizati cu briolete de zircon de 6/12 mm mov, spacer placat cu argint si cu elemente swarovski, accesorii argintate.

Cercei "Visatori prin stele"

Chiar daca nu mai sunt la prima tinerete, am ramas o visatoare. Dar nu o visatoare in sensul romantic al cuvantului, cred ca m-as numi mai degraba o idealista. Imi mai zboara cateodata gandul printre stele si de la "inaltimea" lor adulmec libertatea... Ce cuvant frumos, nu? 

Cerceii din imagine sunt realizati din stelute de sticla si margele de nisip, zale si tortite argintate. Numai buni pentru o visatoare ca mine...

Cercei "Passion"


Realizati din cristale Swarovski de 10 mm si coral de 6 mm. Accesoriile sunt argintate.

Perle de la Evaluarea Naţională



  • Vântul adera uşor prin ramurile copacilor înverziţi iar apa cristalină era de o culoare naturală...
  • ...dar Ţanţoş cu vitejia lui La Rugat pe împărat săl lase...
  • Meteoriţii s-au format în jurul cenzurii de asteroizi...
  • În acest tablou de natură se prezintă un examen în care vrea să afle dacă există urme de viaţă sau a produşilor activităţi vitale în cosmos.
  • Rolul virgulei în structura "Bună seara, bunică dragă" este că înaintea ei urmează un salut...
  • Ioan Slavici a scris acest basm deoarece este încă din vremea împăraţilor când copii adorau poveştile cu basmele fantastice.
  • Acest basm este un gen al genului epic care ne arată că poetul ne spune de un împărat în care se afla un pom.
  • Ioan Slavici pune accent în basmul Rodul tainic pe foarte multe caracteristici ale pomului şi ne explică cu extraordinaritate basmul pentru a putea fi înţeles de toată lumea.
  • Au venit boieri de toate spiţele să se urce în pomul cu poamele împăratului nu la lăsat pe niciunul în pom că va trebui să aleagă o fată îi va da în căsătorie poamele.
  • ... peste tot era mulţi iarbi verde...

Cercei cu inimioare Swarovski

Raman tot la romantism, probabil datorita unui iz de vara, de vacanta...
Cerceii sunt realizati din elemente (tortite, margelute) placate cu argint sau cu aur (varianta a doua), iar inimioarele sunt ca un buchet de raze galbui - elemente Swarovski de 10 mm.

Bratara "Romantism"



Romantismul nu cred ca ar trebui sa aiba o definitie sau macar o descriere. Fiecare dintre noi stie ce este romantismul si il simte in mod diferit. Sa discutam despre el ar fi ca si cum am dezbate asupra unei buline rosii.
Deci bratara romantica prezentata mai jos e realizata din perle de sticla 6-8 mm, conectori din argint tibetan, incuietoare placata cu argint

Cercei festivi

Toate doamnele stiu ca e obligatorie rochia neagra in garderoba lor pentru vreo ocazie mai festiva. In trend sunt obligatorii si strasurile, cristalele, deci orice straluceste si ne poate pune intr-o lumina optima pentru a fi fermecatoare, de neuitat...
Cerceii sunt realizati din cristale multifatetate, strasuri si briolete, cu gandul la stralucirea si misterele romantismului.

Inel mozaic

E vara, in sfarsit! Un anotimp al exploziei de culori, al luminii, al stralucirii, cu jocuri de umbre si mistere, cu promisiuni sau retineri. Un anotimp al plenitudinii sau al preaplinului.
Inelul are baza argintata cu perle de sticla de diverse marimi si culori si "piesa centrala" este un cristal multifatetat negru.

Bratara din agate

Am facut o incercare:  am modelat (cam mult spus modelat ) sarma de 1,5 mm argintata pe o structura simpla. Am adaugat agate alb-rozalii si chipsuri de agata indiana si iata rezultatul:

Cercei zurlii in alb si negru

Cercei realizati din cristale biconice, perle de sticla, margele de nisip si zale argintii si negre. Totul in spiritul combinatiei neutre alb-negru. Tortitele sunt placate cu argint.

Bratara cu fundite

Au inceput sa-mi placa funditele si le gasesc repede utilizare. Sper sa nu ma plictisesc la fel de repede de ele.
Aceasta bratara e realizata din margele de sticla de 10 mm, cu tenta aurie. Inchizatoarea e creatie proprie, accesoriile sunt aurii.

Cercei "Martie"

Stiu ca a trecut ceva timp de cand purtam combinatia de culori alb-rosu, dar semnificatiile acestor culori sunt universal-valabile. In orice zi traim macar un moment de puritate si, poate, acesta este depasit de dragostea pe care o simtim fata de noi insine, de cei apropiati, fata de lume. 
Cerceii sunt realizati din perle albe de sticla (10mm) si margele din ceramica rosii (12 mm). Panglica aurie metalizata uneste cele doua concepte, cel al puritatii si cel al iubirii, incununandu-le. Tortitele acestora sunt placate cu aur.

Cercei millefiori


Cerceii din imagine completeaza ideea ce a stat la baza bratarii millefiori. Tonul jucaus este accentuat de funditele aurii din panglica cu tenta metalica. 

Bratara milleflori

Florile sau motivele florale mi se par foarte feminine, cel putin acum (nu aceeasi parere o aveam si in adolescenta). Ele au o gingasie ce corespunde imaginii noastre, a doamnelor sau domnisoarelor, de delicatete.  Sau poate florile ne induc o asemenea perspectiva asupra noastra insine...
E o bratara dedicata feminitatii, cu inchizatoare aurie simpla, realizata manual.

Bratari simple

Ca tot am invatat o tehnica noua, aceea a conectorilor in forma de 8, am si aplicat-o, ca un bun invatacel, si au iesit cele doua bratari din imagini. Prima este din margelute din sticla de 6 mm, a doua este din perle de sticla de 8-10 mm. Si asta imi aduce aminte de o vorba veche: "Repetitia este mama invataturii". Voi repeta, deci, pana voi ajunge la perfectiune :)


Bratara alb-negru no. 2

Nu am avut un subiect anume pentru aceasta bratara, doar jocul a fost esenta acesteia. M-am jucat, deci, cu perle de sticla de 4-6 mm, intr-o lume lipsita de culoare. Inchizatoarea placata cu argint ii da o anumita distinctie a contrastelor. Se zice ca nonculorile sunt lipsite de pasiune, dar prin jocul polaritatilor ce se atrag am intuit pasiunea.     


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mozaic de perle Headline Animator

BannerFans.com