About this blog

Omul e un pui de creator. Descoperirea ii ascute mintea, ii usureaza viata, ii bucura sufletul. Lucrul facut de mana aduce o satisfactie care prin ea insasi este o sarbatoare. Am descoperit ce este si ce presupune handmade ca o lectie de supravietuire. O lectie ce nu poate fi invatata pe de rost, ci doar prin osteneala, prin reintoarcearea la conditia de creator, nu numai de consumator, al fiintei umane.
Ce veti vedea sau veti citi aici sunt franturi de creatie ce ma definesc.



Set "Candy"

Margele lampwork grena, margelute tub in degrade, cristale biconice mov de 4 mm si sarma argintata de 0,6 mm... Cam acestea ar fi "ingredientele" unui set dulce, feminin, floral.




Set coniac

Set compus din cercei si bratara din margele de tip lampwork de 16/11 mm, perle de sticla de 8 mm si cristale biconice aramii 4 mm. Accesoriile sunt argintate, incuietoarea este din argint tibetan tip toggle.


Cercei "Ice"

Cercei din margele de murano cu foita argintie in interior, tortite din sarma argintata lucrate manual, model spirala din sarma argintata realizata manual.


Bratara din snur de piele

Bratara e din snur de piele naturala cu diametrul de 2 mm, impletita in nod turcesc, cu accesorii din argint tibetan si infasurata cu sarma argintata de 0,6 mm. Inchizatoarea este placata cu argint. Este destinata domnilor, dar poate fi purtata si de domnite, avand lungimea totala de 19,5 cm.





Brosa si cercei "Red wave"

Ca o completare la colierul "Red wave" este aceasta brosa pe baza argintata realizata manual din sarma de 1mm, cu perle de sticla de 6/8/14 mm


Cerceii, ca si brosa, au fost realizati cu impletitura herringbone din sarma argintata de 0.6 mm si perle de sticla.


Cercei chrysocolla

Cercei cu o superba piatra semipretioasa - chrysocolla - in forma de lacrima, de 10/30 mm. Este infasurata in sarma argintata de 0,6 mm, iar tortitele sunt realizate manual tot din sarma argintata de 0,6 mm.


Cercei "Mozaic"

Cercei din perle de sticla de diferite marimi, cristale biconice si accesorii argintate. Se potriveste cu inelul "Mozaic".


Set "Ivory"

Set cu iz de epoca... Perlele provin dintr-un sirag foarte lung din cine stie ce vechime. Mi-a placut sa-mi inchipui vreo doamna purtand colierul la un bal sau o serata vintage.




Colier "Iluzie"

Colier facut din sfere de cristal de gheata de 10 mm cu pandantiv fluturas din cristal si margeluta filigranata argintata de 6mm.




Bineinteles ca trebuia sa aiba si o replica infantila :)

Inel "Deep blue"

Inel pe baza argintata cu pietre de lapis lazuli si calcedonie  tesute cu fir de guta transparent.


Brosa buchet

Continuand seria asa-ziselor "medalii" a iesit un buchetel din flori textile cu o perla de 12 mm in centru. Florile sunt "ingradite" de o bentita din fir auriu crosetat ce le da un aer de pretiozitate. 



Set special

Un set realizat pentru o doamna speciala, pentru o ocazie speciala - am folosit perle de sticla lila si albe de 14, 8 si 6 mm, cristale biconice AB de 4 mm.


Cercei din semipretioase

Cercei doar asamblati de curand... Nu am facut mare lucru, avand in vedere ca semipretioasele folosite sunt destul de greoaie sau impunatoare prin marime sau aspect. Am folosit, deci, perle de Mallorca, agate grena, magnezit si coral alb poros. Accesoriile sunt argintate.
Cercei din perle de Mallorca 15*10 mm

Cercei din jad grena 30*12 mm

Cercei din magnezit 25*12 mm si coral poros de 8mm

A fi sau a nu fi pudibond?

    Cred ca vine un timp cand fiecare e dator sa-si puna intrebari despre valorile morale pe care le mosteneste si le ofera mostenire. Vine un timp cand ne simtitm imbatraniti, depasiti de repeziciunea cu care se transforma lumea. Ne uitam la copiii nostri sau la generatia actuala si avem tendinta sa ne opunem multor tendinte, facem eforturi sa nu fim absurzi, sa intelegem necesitatile lor, sa le intelegem visurile sau frustrarile.
    Imi amintesc ca parintii mei dezaprobau sarutul in public sau iesirile la discoteca (actualul pub sau club). Si... dar poate nu sunt atat de veche, nu? Oare ce vom dezaproba noi, ca parinti? Cu ce dileme ne vom confrunta, cate framantari vom avea cu privire la siguranta copilului nostru?
    Pe mine ma uimeste acum usurinta cu care se renunta la pudoare si la unele semne elementare de bun-simt pentru o exhibitie care parca te izbeste in fata ca izul de canal. E vorba de un limbaj murdar, plin de vulgaritati, de aluzii obscene, intarite de elemente nonverbale asemenea. Presa, filmul, literatura, simplul mesaj transmis in mod familiar de un individ, chiar si gandul, toate sunt intesate de expresii maculate, de conotatii mai putin ortodoxe. Ma intreb care ar fi motivatia acestui fenomen si unde va duce pana la urma?
    Luati de pilda filmul recent Bad teacher sau chiar filme considerate clasice, cititi randuri din poezia sau proza moderna, urmariti-va cu atentie limbajul si veti vedea ca am dreptate: nu ne putem descotorosi de obscen, de sexualitate, de perversitate. Pe strada injuraturile sunt fara varsta, se aud de la pusti de 12-15 ani pana la...
    Veti spune ca pertinenta limbajului tine si de educatie. Asa credeam si eu, acum nu mai sunt atat de idealista. Influenta educatiei de acasa nu mai are o pondere convingatoare. Sfera prieteniilor, a anturajului, necesitatea de a iesi in evidenta tot mai mult contracareaza bunul-simt de acasa (care poate lipseste si aici).
   
   

Cercei "Black princess"

Imi plac cerceii lungi care se leagana si imi ating pielea gatului. Mi se par foarte senzuali si feminini. De aceea am incercat o astfel de pereche. Au iesit niste cercei luuuungi, de 7 cm fara tortite, si stralucitori, chiar pretiosi, numai buni de o petrecere mai simandicoasa. Am folosit cristale biconice de diferite marimi, margelute de nisip si accesorii placate cu aur.


Brosa "Mister"

O alta "medalie", inca nu m-am plictisit de facut brose si inca le merita. Deci... vor mai urma...
Danteluta din care e facuta a fost un rest de la un alt proiect de-al meu, mie mi-e tare draga. In rest, am folosit  margalute de nisip de 3-4 mm si o aplica de sticla fatetata fumurie de 16 mm pe un suport de brosa argintat.

Brosa cu nod turcesc

Da, ati ghicit, e o alta "medalie"... Nu intrebati, poveste lunga... Ideea e ca in fiecare zi trebuie sa fac cate o astfel de "medalie", deci veti vedea multe brose zilele astea...
Aceasta din imagini este facuta din snur auriu, zale in nuanta bronz, agata maronie si o perla de sticla de 8mm in nuanta coniac.

Bratara "Navy"

Hei, e sezonul plimbarilor la mare, a idilelor de vara, a sperantelor si a euforiei. E trendul "navy", pretext ca vitrinele magazinelor care se respecta sa se albastreasca. Cica a revenit galbenul la moda, ca altfel nu-mi explic de ce am vazut o vitrina cu haine de un galben solar ca o lamaie.

Bratara este facuta din margele de nisip puse pe sarma cu memorie si sarma argintata.

Brosa

Am promis cuiva o... "medalie". A meritat-o, asadar am facut o brosa simpla din panglica bej si margelute de nisip lipite. Bineinteles ca abia asteapta sa se mandreasca cu "medalia" al carei designer este.

Colier "Red wave"

Colier din perle de sticla de marimi si texturi diferite. Se incheie in fata cu o inchizatoare toggle argintie cu aspect antichizat.

Cercei jucausi sau smotociti

Imi place sa fac cercei, pentru ca posibilitatile sunt nenumarate si e atat de distractiv... M-am jucat nitel cu ceva perle de sticla sau margele de nisip, accesorii de argint tibetan, tortite argintate. Et voila...




Set in trei nuante

Am fost in vacanta o vreme, dar nu am lenevit prea mult. Am refacut o bratara draga mie, una dintre primele mele bratari si am completat-o cu o pereche de cercei. Setul e realizat din margele de sticla de 10 mm si accesorii argintate.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mozaic de perle Headline Animator

BannerFans.com